top of page

Program Matamål 2024
14-28. september

15 dagar med matkultur i fokus!

Bli med på Matamål - Vestlandets flottaste matfestival

Programmet for Matamål 2024 er klart, her er det noko for ein kvar smak!

  • Babettes Gjestebod ala Gloppen Hotell
    Babettes Gjestebod ala Gloppen Hotell
    28. sep. 2024, 17:30 – 29. sep. 2024, 02:00
    Sandane, Sørstrandsvegen 16, 6823 Sandane, Norge
    Laurdag 28.09.2024 gjentek vi suksessen og arrangerer på nytt Babettes gjestebod. Det er matfestival i bygda, Matamål, og kva passer vel bedre enn å kombinere disse to feiringane av matglede.
  • Mat som inspirasjon og motiv i kunsten
    Mat som inspirasjon og motiv i kunsten
    Flere datoer
    lør. 28. sep.
    28. sep. 2024, 12:00 – 14:00
    Sandane, Sandane, Norge
    Gloppen kunstlag vil ha utstilling i Galleriet på Firda Billag under Matamål 2024 med utstillingstema "Mat som inspirasjon og motiv i kunsten".
  • Smaksreise i Kandal - Kandal Kjøtt, Kandal Ysteri og Sølvane Gard
    Smaksreise i Kandal - Kandal Kjøtt, Kandal Ysteri og Sølvane Gard
    28. sep. 2024, 10:30 – 16:30
    Kandal, Kandal, Norge
    Bli med på en unik matopplevelse i vakre Kandalen der vi besøker tre ulike aktører som produserer, foredler og serverer fantastisk mat. Møt Kandal Kjøtt, Kandal Ysteri og Sølvane Gard denne dagen.
  • Workshop: Lag din eigen brødkorg!
    Workshop: Lag din eigen brødkorg!
    27. sep. 2024, 17:00 – 20:00
    Sandane, Grandavegen 32, 6823 Sandane, Norge
    Fredag 27.september kl.17-20 vert det workshop på Upscale på Sandane. Kom og prøv ut ein heilt ny måte å sy på. På dette kurset får både voksne og born god rettleiing i å lage ei flott korg ved å bruke gamle tau og restestoff. GRATIS arrangement, men krever påmelding på førehand.
  • Omvisning på Tine Meieriet Byrkjelo
    Omvisning på Tine Meieriet Byrkjelo
    Flere datoer
    ons. 25. sep.
    25. sep. 2024, 18:00 – 19:30
    Byrkjelo, Meierivegen 1, 6826 Byrkjelo, Norge
    Onsdag 25.september får du mulighet til å bli på omvisning på meieriet på Byrkjelo. Det vert ein omvising på dagtid kl.10:00 og ein på kveldstid kl.18:00. Det er GRATIS å delta, men du må melde deg på på førehand.
  • Foredrag med Anders Nordstad
    Foredrag med Anders Nordstad
    tir. 24. sep.
    24. sep. 2024, 20:00 – 21:30
    Sandane, Firdavegen 21, Gotavegen 14, 6823 Sandane, Norge
    «Det er maten VÅR, for pokker!» - om mat, politikk, makt og penger. Anders Nordstad er siviløkonom, tidlegare generalsekretær i NBS, foredragshaldar, folkeopplysar, myteknusar og forfattar.
  • Hybelmatkurs på Firda VGS.
    Hybelmatkurs på Firda VGS.
    tir. 24. sep.
    24. sep. 2024, 16:00 – 18:00
    Sandane, Gloppen, Norge
    Tysdag 24.september kl.16 held Bodil Fjellestad hybelmatkurs på Open skule på Firda VGS. Her lærer ein å lage mange ulike type middager som både er sunne, ikkje for tidkrevande å lage og som passar økonomien til ein elev.
  • Epledag for skular og barnehagar på Nordfjord Folkemuseum
    Epledag for skular og barnehagar på Nordfjord Folkemuseum
    23. sep. 2024, 09:00 – 27. sep. 2024, 14:00
    Sandane, Gota 16, 6823 Sandane, Norge
    I samband med Epledagen 24. september ønskjer Nordfjord Folkemuseum å tilby eplepressing som eit skuletilbod i veke 39. Tilbodet er ope for alle klassetrinn og barnehagegrupper, så her er det førstemann til mølla som gjeld.
  • Mattradisjonar med Kari Støfringdal
    Mattradisjonar med Kari Støfringdal
    22. sep. 2024, 16:00 – 18:00
    Sandane, Gota 16, 6823 Sandane, Norge
    Søndag 22.september kl.16 inviterer vi til ettermiddagstund på Nordfjord Folkemuseum med mattradisjonar som tema. Det vert foredrag med Kari Støfringsdal, servering, omvisning i utstillinga "Dyrebar" og god søgje!
  • Opplev smaken av Gardsbrenneriet
    Opplev smaken av Gardsbrenneriet
    21. sep. 2024, 19:00 – 20:30
    Sandane, Sørstrandsvegen 16, 6823 Sandane, Norge
    Laurdag 21.september kl.19:00 vert det smakskveld med Gardsbrenneriet i Kjellaren på Gloppen Hotell. Det vert smaking av sider, likør og brennevin. 20 års aldersgrense.
  • Torgdag i Sandane sentrum
    Torgdag i Sandane sentrum
    lør. 21. sep.
    21. sep. 2024, 10:00 – 16:00
    Sandane, Heradsplassen, Sandane, Norge
    Laurdag 21.september vert det stor torgdag med masse spennande på menyen! Opplev nye smakar, snakk med leverandørar, finn lotte matrelaterte produkt og delta i aktivitetar i Sandane sentrum.
  • Kaffismaking med André Brandt
    Kaffismaking med André Brandt
    20. sep. 2024, 20:00 – 21:30
    Sandane, Sørstrandsvegen 9, 6823 Sandane, Norge
    Fredag 20.September er vi så heldige at vi får besøk av nykåra noregsmeister i kaffismaking -André Brandt!
  • Nettverkssamling med Nordfjord Smak
    Nettverkssamling med Nordfjord Smak
    20. sep. 2024, 12:00 – 16:00
    Sandane, Grandavegen 9, 6823 Sandane, Norge
    Fredag 20.september inviterer Nordfjord Smak til nettverkssamling og inspirasjonsdag for lokalmatprodusentar. Samlinga passar óg for deg som ikkje er produsent pr. i dag, men er nyskjerrig og lurer på om du skal ta steget å satse innan lokalmat. Det er gratis å delta, men krev påmelding.
  • Kokkekveld med Reodorklubben på Breim
    Kokkekveld med Reodorklubben på Breim
    19. sep. 2024, 18:00 – 20:00
    Byrkjelo, Skulevegen 2, 6826 Byrkjelo, Norge
    Torsdag 19.september kl.18:00 inviterer Reodorklubben til kokkekveld på skulekjøkkenet på Breim Skule. Aktiviteten er GRATIS, men krever påmelding på førehand. Det er 8 plassar og passar for dei i alderen 8-16 år.
  • Kokkekveld med Reodorklubben i Hyen
    Kokkekveld med Reodorklubben i Hyen
    18. sep. 2024, 18:00 – 20:00
    Hyen, skole, 6829 Hyen, Norge
    Onsdag 18.september kl.18:00 reiser Reodorklubben Breim til Hyen for kokkekveld på kjøkkenet i samfunnshuset. Aktiviteten er GRATIS, men krever påmelding på førehand. Det er 8 plassar og passar for dei i alderen 8-16 år.
  • Foredrag om Matredding med Linda Stuhaug
    Foredrag om Matredding med Linda Stuhaug
    17. sep. 2024, 19:00 – 20:30
    Byrkjelo, 310 Norge, E39, 6826 Byrkjelo, Norge
    Linda Stuhaug kjem til Bakar Jon og har foredrag med fokus på matredding. Konkrete tips til korleis bli en matreddar. Kva skal ein vere ekstra obs på? Kva mat er utrygg, og kva mat er trygg å ete etter dato?
  • Partering av hjort med Norsk Hjortesenter
    Partering av hjort med Norsk Hjortesenter
    16. sep. 2024, 17:00 – 21:00
    Sandane, Gota 10, 6823 Sandane, Norge
    Johan Trygve Solheim, grunnleggaren av Norsk Hjortesenter, held parteringskurs og demonstrerer bruk av ulike stykningsdelar frå hjort. Kurset passar og særs godt til dei som ikkje nødvendigvis er ute å jaktar, men som helst held seg ved grytene.
  • Surdeigskurs
    Surdeigskurs
    søn. 15. sep.
    Sandane
    15. sep. 2024, 13:00 – 17:00
    Sandane, Sørstrandsvegen 16, 6823 Sandane, Norge
    Ingrid Hjelle Roset lærer deg alt du treng å vite for å kome i gong med surdeigsbakst!
  • Tapaskveld på Bakar Jon
    Tapaskveld på Bakar Jon
    lør. 14. sep.
    14. sep. 2024, 19:00 – 21:00
    Byrkjelo, 310 Norge, E39, 6826 Byrkjelo, Norge
    Laurdag 14.September vert det arrangert Tapasbuffet med lokalmat på menyen på Bakar Jon!
  • Vinkveld med Ingvild Tennfjord på Sølvane Gard
    Vinkveld med Ingvild Tennfjord på Sølvane Gard
    14. sep. 2024, 18:00 – 15. sep. 2024, 02:00
    Sandane, Kandalsvegen 1340, 6823 Sandane, Norge
    Vinsmaking og middag Med sommelier Ingvild Tennfjord Bli med på en uforglemmelig sommerkveld på Sølvane Gard. Kvelden består av vinsmaking med påfølgende middag!
bottom of page