Program Matamål 2024
14-28. september
15 dagar med matkultur i fokus!
Bli med på Matamål - Vestlandets flottaste matfestival
Programmet for Matamål 2024 begynner å ta form. Vi oppdaterer fortløpande!
14. september:
Open Gard
Breim Bondelag inviterar til Open gard på Norsk Fjordhestgard. Meir info kjem!
Tapaskveld på Bakar Jon
Bakar Jon inviterar til tapaskveld med lokalmat på menyen. For meir info og påmelding, les her!
Vinsmaking med Ingvild Tennfjord
Sølvane Gard inviterar til vinsmaking med Ingvild Tennfjord. For meir info les her!
15. september:
Surdeigskurs
Ingrid Hjelle Roset lærar deg alt du treng å kunne for å starte med surdeigsbakst. For meir info og påmelding, les her!
16. september:
Partering av hjort med Norsk Hjortesenter
Lær deg partering av hjort med Johan Trygve Solheim frå Norsk Hjortesenter. For meir info og billettar les her!
17. september:
Foredrag om matredding med Linda Stuhaug
Matinfluencer og forfattar Linda Stuhaug kjem til Bakar Jon og skal inspirere til mindre matsvinn. Meir info kjem!
18. september:
Program under planlegging!
19. september:
Kveldsete med Kari Støfringsdal
Kari Støfringsdal skal snakke om mattradisjonar og gje oss smaksprøvar på tynne svelekake med tradisjonsrikt tilbehør. Meir info kjem!
20. september:
Kaffismaking med André Brandt
Lauget kaffi og kultur inviterar til kaffismaking med norgesmester i kafficupping André Brandt frå Solberg og Hansen. For meir info og billettar les her!
21. september:
Torgdag i Sandane sentrum
Den største lokalmat marknaden mellom Bergen og Ålesund. Har du lyst å ha stand, les meir her. Meir info kjem!
Opplev smaken av Gardsbrenneriet
Meir info kjem!
22. september:
Program under planlegging!
23. september:
Restematkurs med Linda Stuhaug
Matinfluencer og forfattar Linda Stuhaug skal inspirere til lekre rettar av matrestar. Les meir og kjøp billettar til kurset her!
24. september:
Foredrag med Anders Norstad
Gloppen Bondelag og Matamål inviterar til foredrag med den kjende bloggaren og tidlegare generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Anders Nordstad. For meir info og billettar les her!
Hybelmatkurs med Bodil Fjellestad
Elevar på Firda VGS. vert invitert til hybelmatkurs med vår eigen superkokk Bodil Fjellestad. Meir info kjem!
25. september:
Omvisning på Tine Meieriet Byrkjelo
Meir info kjem!
26. september:
Program under planlegging!
27. september:
Program under planlegging!
28. september:
Matreise i Kandalen - Kandal Ysteri og Gardsmat, Kandal Kjøt og Sølvane Gard
Bli med på ein unik matreise i vakre Kandalen, der vi besøker tre ulike aktørar innan lokalmat. Meir info kjem!
Babettes gjestebod ala Gloppen Hotell
Ei feiring av livet, av kokkekunsten - der maten skapar ei høgtid og foreiner mennesker. For meir info og billettar les her!
Program som er under planlegging og som foreløpig ikkje er blitt fastsatt dato på pr. i dag er:
-
Kokkekveld med Reodorklubben Breim - på Breim, Sandane og i Hyen
-
+ fleire spennande prosjekt!